21.12.2008

Talvipäivänseisaus

Asunto on siisti ja viihtyisä. Äidin ostamasta kinkusta tuli jumalaisen hyvää, mieltä lämmittää myös lajitelma juustoja odottamassa jääkaapissa myöhäistä iltaa sekä kaksi viinipulloa, joista toinen on isältä. (Tuskin kylläkään saamme juotua kaikkea viiniä ennen vuodenvaihdetta.)

Riisipuuro jäähtyy, odottaa kermavaahtoa sekaan. Uunissa makaronilaatikko miehelle, joka kuorii juuri perunoita laatikoita varten. Hoidan muuten keittiöhommat tänään, mies vain säästää selkääni joka ei tykkää tiskipöydän ääressä kököttämisestä. Jääkaapissa odottaa graavilohi, itsetehty tzatziki ja se kinkku. Illalla saunaa, ruokaa, lahjoja ja hieman viiniä.

Pidin tänään sylissäni viikon ikäistä tyttövauvaa, uutta serkkuani. Kerroin tädille kuinka minulla oli jotenkin ollut ihan tyttöolo koko raskauden ajan, olin ihan varma että tyttö tulee. Täti kertoi että hänellä oli myös ollut sellainen olo, kun taas kaikki muut olivat olleet sitä mieltä että vauva olisi poika. Kukkien sijasta viemäni itse neulotut tumput olivat oikein hyvä lahja. Palasimme kotiin hämärän jo hiipiessä vuoden pimeimmän päivän ylle.

Tänä vuonna lahjoin itseäni kunnolla (vaikka touhusin myös paljon lahjoja muille). Etsystä on tipahdellut pieniä kuoria pitkin viikkoa, ja keskiviikkona kotiovelle kannettiin suurin joululahjani.



Ehecatl. Kun on kyse työvälineestä, haluan koneen toimivan. Edellinen alkoi osoittaa lopun oireita jo syksyllä, ja laskelmien jälkeen päätin että minulla on varaa. Se on pieni, vikkelä ja siinä on Ubuntu. Ja se toimii. Pääasiat kunnossa. :)

Peilikirja hiljenee jälleen. Toivotan kaikille hyvää talvipäivänseisausta ja onnellista joulun aikaa.

Ei kommentteja: